نام فارسی : لوهمن تخمگذار آلمانی
نام انگلیسی :lohman
در دهه اخیر روشهای پیشرفته ایی باعث بهبود قابل توجهی در کیفیت و اصلاح نژادها شده است . بدلیل رشد و توسعه قوی اطلاعات با استفاده از سیستمهای پردازش اطلاعات ، امکان عملی کردن تئوری انتخاب ژنتیکی بصورت سیستماتیک بوجود آمده است .
این تکنیکهای جدید از مدتها قبل کاربرد داشته و بنابراین طیف وسیعی از دانش و تجربه را در پی خواهد داشت . گروه هایی از متخصصین بسیار متبحر نیز بهره گیری از آخرین نتایج پژوهشی را تضمین میکنند . به این ترتیب نیازهای متغیر بازار را بسرعت بطور موثر پاسخگو خواهند بود .
در این مقاله سعی شده است که خصوصیات و ویژگیهای چهار گونه از نژادهای لوهمن را مورد بررسی قرار دهیم .
مرغ لوهمن یکی از بهترین نژادهای مرغ تخمگذار موجود در دنیا بوده، که مبداء اصلی آنها کشور آلمان می باشد. نژاد لوهمن دارای مزایای بسیار زیادی بوده که این موضوع باعث شده پرورش آنها بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی شود. از این رو در بسیاری از کشور ها مرغ لوهمن پرورش داده می شود. نژاد لوهمن را معمولا در همه کشورها جهت تولید تخم مرغ پرورش می دهند، زیرا میزان تخمگذاری آن بسیار مناسب می باشد.

مرغ لوهمن توانایی تولید سالانه حدود 270 تخم مرغ را دارد. بدین ترتیب در زمره مرغ های تخمگذارعالی قرار گرفته، که پرورش آنها از نظر اقتصادی دارای توجیه می باشد. در نتیجه می توان با پرورش آن به سود بسیار مناسبی دست یافت. مرغ نژاد لوهمن معمولا وزن بسیار بالایی نداشته، از این رو بهتر است که فقط از آنها جهت تولید تخم مرغ استفاده شود. زیرا علاوه بر تولید تخم مرغ نسبتا زیاد، درشت بودن تخم آنها نیز بسیار جلب توجه می کند. زیرا وزن تخم مرغ این نژاد به بیش از ۶۰ گرم نیز می رسد. این موضوع باعث استقبال بهتر از تخم مرغ آنها در بازار می شود. لذا پرورش دهندگان نژاد لوهمن به راحتی می توانند تخم مرغ تولیدی را در بازار به فروش برسانند.

انواع نژاد مرغ لوهمن
مرغ لوهمن دارای گونه های مختلفی بوده، که از بین آنها دو نمونه از آنها دارای مزیت های بیشتری بوده و بسیار معروف و شناخته شده می باشند. انواع نژاد لوهمن را می توان هم در فضای ازاد مانند مزارع و هم در سالن ها پرورش داد. معمولا این نژاد نیاز به دانه کمتری نسبت به سایر مرغ های تخمگذار داشته و روزانه ۱۱۵ الی ۱۲۰ گرم دانه برای آنها کافی است. انواع نژاد لوهمن این قابلیت را دارند که در قفس و یا به صورت آزادانه پرورش یابند، از این رو در هر شرایطی می توان آنها را پرورش داد.


لوهمن کلاسیک/Lohman Brown Classic
این نژاد در سن 140 تا 150 روزگی به پنجاه درصد تولید میرسد . پیک تولید این نژاد بین 92 تا 94 درصد میباشد . هر قطعه مرغ این نژاد ظرف مدت دوازده ماه بین 295 تا 305 تخم مرغ تولید میکند و در ظرف مدت چهارده ماه نیز 335 تا 345 تخم مرغ تولید میکنند .
بطور کلی ظرف مدت دوازده ماه هر قطعه مرغ این نژاد بین 18.8 تا 19.8 کیلوگرم تخمگذاری میکند . همچنین ظرف مدت چهارده ماه نیز هر قطعه مرغ بین 21.4 تا 22.4 کیلوگرم تخمگذاری دارند .
وزن هر تخم مرغ تولیدی تا سن دوازده ماهگی این نژاد بین 63.5 تا 64.5 گرم میباشد . این رقم در سن چهارده ماهگی زندگی به 64 تا 65 گرم میرسد .
پوسته تخم مرغ این نژاد قهوه ایی رنگ میباشد . استحکام پوسته این نژاد برابر با 35 نیوتون میباشد .
میزان دان و غذای مورد نیاز این نژاد ، بین هفته اول تا هفته بیستم زندگی بین 7.4 تا 7.8 کیلوگرم میباشد . ضریب تبدیل غذای این نژاد 2.1 تا 2.2 کیلوگرم میباشد .
و اما وزن بدن این نژاد لوهمن در پایان هفته بیستم زندگی 1.6 تا 1.7 کیلوگرم میباشد . وزن این نژاد در پایان دوره تولید بین 1.9 تا 2.1 کیلوگرم میباشد .
توانایی زنده ماندن این نژاد در طول دوره پرورش 97 تا 98 درصد و در طول دوره تخمگذاری 94 تا 96 درصد است .

لوهمن دم طلایی/ Lohman Tradition
این نژاد در سن 140 تا 150 روزگی به پنجاه درصد تولید میرسد . پیک تولید این نژاد بین 90 تا 92 درصد میباشد . هر قطعه مرغ این نژاد ظرف مدت دوازده ماه بین 290 تا 300 تخم مرغ تولید میکند و در ظرف مدت چهارده ماه نیز 320 تا 330 تخم مرغ تولید میکنند .
بطور کلی ظرف مدت دوازده ماه هر قطعه مرغ این نژاد بین 18.5 تا 20 کیلوگرم تخمگذاری میکند . همچنین ظرف مدت چهارده ماه نیز هر قطعه مرغ بین 20.5 تا 22 کیلوگرم تخمگذاری دارند .
وزن هر تخم مرغ تولیدی تا سن دوازده ماهگی این نژاد بین 65 تا 66 گرم میباشد . این رقم در سن چهارده ماهگی زندگی به 65.5 تا 66.5 گرم میرسد .
پوسته تخم مرغ این نژاد قهوه ایی یکدست میباشد . استحکام پوسته این نژاد نیز کمتر از 35 نیوتون میباشد .
میزان دان و غذای مورد نیاز این نژاد ، بین هفته اول تا هفته بیستم زندگی بین 7.5 تا 7.9 کیلوگرم میباشد . ضریب تبدیل غذای این نژاد 2 تا 2.2 کیلوگرم میباشد .
و اما وزن بدن این نژاد لوهمن در پایان هفته بیستم زندگی بین 1.6 تا 1.7 کیلوگرم میباشد . وزن این نژاد در پایان دوره تولید بین 2 تا 2.2 کیلوگرم میباشد .
توانایی زنده ماندن این نژاد در طول دوره پرورش 97 تا 98 درصد و در طول دوره تخمگذاری 94 تا 96 درصد است .

لوهمن سفید صنعتی/ Lohman LLS Classic
این نژاد در سن 145 تا 150 روزگی به پنجاه درصد تولید میرسد . پیک تولید این نژاد بین 92 تا 95 درصد میباشد . هر قطعه مرغ این نژاد ظرف مدت دوازده ماه بین 305 تا 315 تخم مرغ تولید میکند و در ظرف مدت چهارده ماه نیز 345 تا 355 تخم مرغ تولید میکنند .
بطور کلی ظرف مدت دوازده ماه هر قطعه مرغ این نژاد بین 19 تا 20 کیلوگرم تخمگذاری میکند . همچنین ظرف مدت چهارده ماه نیز هر قطعه مرغ بین 21.5 تا 22.5 کیلوگرم تخمگذاری دارند .
وزن هر تخم مرغ تولیدی تا سن دوازده ماهگی این نژاد بین 62 تا 63 گرم میباشد . این رقم در سن چهارده ماهگی زندگی به 62.5 تا 63.5 گرم میرسد .
پوسته تخم مرغ این نژاد سفید براق میباشد . استحکام پوسته این نژاد نیز کمتر از 40 نیوتون میباشد .
میزان دان و غذای مورد نیاز این نژاد ، بین هفته اول تا هفته بیستم زندگی بین 7 تا 7.5 کیلوگرم میباشد . ضریب تبدیل غذای این نژاد 2 تا 2.5 کیلوگرم میباشد .
و اما وزن بدن این نژاد لوهمن در پایان هفته بیستم زندگی بین 1.3 تا 1.4 کیلوگرم میباشد . وزن این نژاد در پایان دوره تولید بین 1.7 تا 1.9 کیلوگرم میباشد .
توانایی زنده ماندن این نژاد در طول دوره پرورش 97 تا 98 درصد و در طول دوره تخمگذاری 94 تا 96 درصد است .


لوهمن نقره ای/ Lohman Silver
این نژاد در سن 140 تا 150 روزگی به پنجاه درصد تولید میرسد . پیک تولید این نژاد بین 91 تا 93 درصد میباشد . هر قطعه مرغ این نژاد ظرف مدت دوازده ماه بین 295 تا 305 تخم مرغ تولید میکند و در ظرف مدت چهارده ماه نیز 330 تا 340 تخم مرغ تولید میکنند .
بطور کلی ظرف مدت دوازده ماه هر قطعه مرغ این نژاد بین 18 تا 19 کیلوگرم تخمگذاری میکند . همچنین ظرف مدت چهارده ماه نیز هر قطعه مرغ بین 19.5 تا 21.5 کیلوگرم تخمگذاری دارند .
وزن هر تخم مرغ تولیدی تا سن دوازده ماهگی این نژاد بین 61.5 تا 62.5 گرم میباشد . این رقم در سن چهارده ماهگی زندگی به 62 تا 63 گرم میرسد .
پوسته تخم مرغ این نژاد قهوه ایی یکدست میباشد . استحکام پوسته این نژاد برابر با 35 نیوتون میباشد .
میزان دان و غذای مورد نیاز این نژاد ، بین هفته اول تا هفته بیستم زندگی بین 7.6 تا 7.9 کیلوگرم میباشد . ضریب تبدیل غذای این نژاد 2.15 تا 2.25 کیلوگرم میباشد .
و اما وزن بدن این نژاد لوهمن در پایان هفته بیستم زندگی 1.7 تا 1.8 کیلوگرم میباشد . وزن این نژاد در پایان دوره تولید بین 2.1 تا 2.3 کیلوگرم میباشد .
توانایی زنده ماندن این نژاد در طول دوره پرورش 97 تا 98 درصد و در طول دوره تخمگذاری 94 تا 96 درصد است .


نکاتی در مورد پرورش مرغ لوهمن
مرغ لوهمن را می توان با هر نوع دانه ای پرورش داده، زیرا این نژاد معمولا با هر نوع دانه ای سازگاری داشته و می توان حتی از سبزیجات مختلف و یا ضایعات کشاورزی نیز در تغذیه آنها استفاده نمود. برای یک مرغ بالغ و تخمگذار لوهمن در هر روز حدود ۱۲۰ گرم دانه لازم است. با پرورش صحیح و اصولی نژاد لوهمن میزان تخمگذاری آنها بسیار ایده آل می شود و به ازای هر ۲ کیلوگرم دانه ای که مصرف می کنند، می توانند ۱ کیلوگرم تخم مرغ تولید نمایند. این موضوع سوددهی آنها را بسیار مناسب کرده است.

باید محیطی که نژاد لوهمن پرورش داده می شود، از آلودگی ها و میکروب ها پاک شود، با ضدعفونی کردن مکان نگهداری نژاد لوهمن، می توان سلامتی آنها را تضمین کرده، بدین ترتیب میزان تلفات آنها به حداقل می رسد. بدین ترتیب از نظر اقتصادی می تواند پرورش انواع نژاد لوهمن بسیار مقرون به صرفه باشد. بهتر است جیره غذایی نژاد لوهمن دارای مقداری کلسیم باشد، زیرا باعث می شود که قدرت تخمگذاری آنها بسیار بیشتر شود. بدین ترتیب می توان انتظار داشت که روزهای بیشتری در سال تخم مرغ تولید کنند.

مجموعه پرندگان پارس آماده ثبت سفارش تخم نطفه دارو جوجه لوهمن آلمانی اصیل می باشد
پاسخ دادن